Voorstellingen

Lotte schrijft voorstellingen en educatieve projecten, voor verschillende orkesten (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Concertgebouworkest, Residentieorkest) en productiehuis Oorkaan. Ook maakte en speelde ze muziektheatervoorstellingen in opdracht van Oerol en Het 5e Kwartier, en tijdens Theaterfestival Boulevard.

In opdracht van Buitenkunst schreef Lotte ‘Ko Piloot’, een toneeltekst die voor en door kinderen kan worden gespeeld. Deze tekst werd uitgegeven en is verkrijgbaar als boekje.

Momenteel tourt Lotte met 'Glimp', een voorstelling voor peuters, kleuters en ouders (2+) in opdracht van Oorkaan en in samenwerking met MapLab. Muziek: Tony Overwater en Rob Kloet. Regie: Bram de Goeij. 'Glimp' ging in première tijdens het 2 Turven Hoog festival, kreeg een lovende recensie in de Theaterkrant en won twee Europese prijzen (Yama award voor 'Best Small ensemble' en 'Best production of the year').

Ook maakte Lotte de voorstelling Zeven Sloten, samen met rietkwintet Calefax en regisseuse Kiki Jaski. Deze voorstelling zal de komende seizoenen worden gespeeld voor vele schoolkinderen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw én als vrije voorstelling rondreizen door het land.

In opdracht van het Concertgebouworkest schreef Lotte de voorstelling 'Koning Klimboom' (6+), die op 22 oktober 2017 in première is gegaan in het Concertgebouw. 

In april 2018 ging Lottes andere bewerking van Peer Gynt in première, in opdracht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Beide Peer Gynt voorstellingen zullen de komende jaren worden hernomen.

In september 2018 speelde het Rotterdams Philharmonisch Orkest een door Lotte geschreven bewerking van Doornroosje tijdens het Gergiev Festival.

Poëzie

Lotte werd drie maal genomineerd voor de Poëzieprijs Melopee en viel in de prijzen tijdens de Internationale Ambrozijnwedstrijden. Haar gedichten werden gepubliceerd in Literair tijdschrift Ambrozijn, twee bloemlezingen van Melopee en ‘Oog in oog’, de bloemlezing van Dichters in de Prinsentuin. 

Eind 2013 las Lotte voor het eerst voor uit eigen werk tijdens de Dichtersmarathon in de Amsterdamse Tolhuistuin. 

Debuut

Eind 2016 verscheen Lotte haar eerste boek, 'Kom je verdwalen', bij Querido. Het is een boek voor jong en oud, vol fototekeningen en gedichten.